Bergvakantie in Abruzzo

Als u erover nadenkt om uw vakantie in Abruzzo door te brengen en u advies wilt hebben over de belangrijkste dingen om te bezoeken bent u hier aan het juiste adres. Hier zult u mooie stranden, hoge bergen, middeleeuwse dorpjes, uitstekend eten, veel rust en een uitmuntende ontvangst van de Abruzzesi vinden die u zich als een ware familievriend zullen laten voelen.

Qua gebied biedt Abruzzo veel verscheidenheid aan landschap: aan de kust vindt u parelwitte stranden en kristalhelder zeewater. Glooiend zijn de heuvels van Abruzzo overgoten van wijn- en olijfgaarden. Tot slot, eenmaal in het binnenland gekomen, zult u ontvangen worden door ondoordringbare bergdelen en wilde natuur. De zee blijft bijna altijd zichtbaar en te bewonderen.

In een land rijk aan kunst, cultuur en tradities zoals Abruzzo, zijn er altijd veel dingen te bezoeken en te doen.

Hier zijn enkele bestemmingen, niet ver van onze accommodaties, voor liefhebbers van trekking en wandelingen, zowel voor wie houdt van intensieve trekking als voor wie de voorkeur geeft aan ontspannende wandelingen met adembenemende panorama’s.

De Grande Anello dei Sibillini is een excursietocht van om en nabij 124 km die de gehele bergketen beslaat. Het is onderverdeeld in 9 etappes en is geheel voorzien van wegwijzers en stelt u in staat om niet alleen de diverse landschappen en natuurlijke schoonheden te leren kennen, maar ook een deel van het onschatbaar, historisch erfgoed dat dit gebied herbergt. U kunt hier ook veel plaatsen vinden om u af te zonderen en uit te rusten.

U zult versteld staan van de landschappen van zeldzame schoonheid als u besluit om een wandeling te voet of te paard te maken door het Parco Nazionale van Gran Sasso, Monti della Laga en Parco Nazionale della Maiella, alwaar de kleuren van de zeer rijke flora uniek zijn, evenals de aanwezigheid van de zeldzame fauna. U zult grazende dieren tegenkomen, zoals geiten, paarden en koeien en antieke dorpjes van steen, verlaten kloosters, prachtige meren waar u kunt zwemmen of ontspannen in de zon (we raden het meer van Camporosto en Barrea aan), rivieren in het midden van de bossen waar u kunt kanovaren (in Abruzzo stroomt de rivier Tirino die, vanwege het schone en heldere water, als de meest schone rivier van Europa wordt beschouwd).

Door te kiezen voor onze accommodaties, wordt u geïnformeerd over de mooiste routes in de bergen van Abruzzo, hoe er te komen en elk detail kan nuttig zijn om optimaal te kunnen genieten van de wonderen van ons gebied.

De Anthos VakantieVilla, ondergedompeld in de natuur en de schoonheden van Abruzzo, is sinds jaar en dag attent op de exploitatie van het gebied door de bezoeker te vergezellen op zijn/haar tocht naar de ontdekking van de onbegrensde natuurlijke, culturele en enogastronomische (eten en wijn) schatten die het te bieden heeft.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

clicca Anthos