Ontdek Abruzzo

Als u erover nadenkt om uw vakantie in Abruzzo door te brengen en u advies wilt hebben over de belangrijkste dingen om te bezoeken bent u hier aan het juiste adres.

Abruzzo is een provincie die veel te bieden heeft met veel bezienswaardigheden met zijn historie rijk aan kunst, religieuze cultplaatsen en de hoogwaardige keuken.

In een land rijk aan historie, kunst en cultuur zoals Abruzzo zijn er veel dingen te zien en te beleven.

Hier enkele bestemmingen, op niet al te grote afstand van onze accommodaties voor kunst-, cultuur-, enogastronomie- (wijn) en dorpliefhebbers.

Plaatsen om te bezoeken en te beproeven.

Op het platteland van Sant’Omero (Teramo), in de nabijheid van het dorpje Sant’Omero, ligt de kerk van Santa Maria in Vico, gebouwd op de resten van een heidense tempel gewijd aan Hercules. De kerk wordt beschouwd als het enige monument van Abruzzo dat voor het jaar duizend is gebouwd en bijna compleet bewaard is gebleven.

De Scala Santa Di Campli is één van de weinige, met uitzondering van die van Rome, die de bevoegdheid heeft om de volle aflaat toe te staan, gebouwd op mandaat van paus Clemens XVII in 1772.

De Fortezza di Civiltella del Tronto is één van de mooiste dorpjes van Italië, rijk aan historie en bekend als het laatste fort van de Borbonen (Franse Koninklijke familie van Borbon); het uitzicht op de zee vanuit Civiltella del Tronto is adembenemend!

Het Santuario van San Gabriele bevindt zich op de prachtige setting van het Gran Sasso (gebergte) van Teramo. De pelgrims kwamen ook naar het Santuario vanwege de aantrekkingskracht van de betoverend, natuurlijke ligging. Met zijn ligging aan de voet van de Gran Sasso bergketen, heeft het Santuario u een spectaculair panorama te bieden.

Typische producten van Abruzzo. Abruzzo is een bijzondere provincie aangezien het over een grote pastorale en agrarische traditie beschikt met zijn gebergten en heuvellandschap evenals een grote variatie aan visvangst uit de Adriatische zee. De olijfboom tekent het landschap van het gehele gebied en onderstreept daarmee het historisch belang van deze verbouw, niet alleen als traditioneel voedingsmiddel maar vooral in de cultuur en het alledaagse leven van de Abruzzesi.

Door te kiezen voor onze accommodaties, wordt u geïnformeerd over de mooiste routes en de mooiste bestemmingen van Abruzzo, hoe er te komen en elk detail kan nuttig zijn om optimaal te kunnen genieten van de wonderen van ons gebied.

De Anthos VakantieVilla, ondergedompeld in de natuur en de schoonheden van Abruzzo, is sinds jaar en dag attent op de exploitatie van het gebied door de bezoeker te vergezellen op zijn/haar tocht naar de ontdekking van de onbegrensde natuurlijke, culturele en enogastronomische (eten en wijn) schatten die het te bieden heeft.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

clicca Anthos