Vakantie aan zee Abruzzo

Abruzzo heeft een lange strook stranden, Van San Benedetto tot aan Vasto, bestaand uit, grotendeels, zandstranden waar het water erg schoon is, wat door de verschillende blauwe vlaggen bevestigd wordt. Deze blauwe vlaggen worden geplaatst door een overheidsorgaan voor de controle van het water.

De stranden van Abruzzo zijn erg ruim en bedekt met wit zand. Hierdoor en ook voor  andere redenen, zijn ze erg geschikt voor families met kinderen. De ruime, zanderige kust met zijn schone wateren, wordt aangegeven in de Blauwe Gids van de Legambiente (Milieugids) met twee zeilen en met als teken de blauwe vlag van Europa, wat betekent dat de stranden uitermate geschikt zijn voor sport en ontspanning.
Dit alles maakt dat dit gebied voor bezoekers en toeristen een ideale bestemming is  om de zomervakantie door te brengen.

Een aantal stranden dat we aanbevelen:

Het strand van Giulianova en Tortoreto, het roze strand van Cologna en het strand van Roseto degli Abruzzi, die van Pineto met zijn karakteristieke Torre di Cerrano waar het mogelijk is te snorkelen bij de onderwaterstad Porto Romano, het strand van Francavilla al Mare, het strand van Le Morge, van Vasto Marina met het strand Punta Penna.

  • slide

  • slide

  • slide

  • slide

  • slide

Het strand van Marina di San Vito Chietino

Erg in trek bij liefhebbers van snorkelen en duiken, is Marina di San Vito Chietino, één van de meest karakteristieke badplaatsen van Abruzzo. Aan de kust is het mogelijk het schitterende ‘Trabocco del Turchino’ te bewonderen, een plek zeer rijk aan vis, waarvan de oorsprong lijkt te liggen in de zeventiende eeuw. In Trabocco is het mogelijk om de vis te proeven die ter plekke in de zee gevangen wordt in een pittoreske ambiance. Maar in Abruzzo is niet alleen vis te vinden. De lijst van de delicatessen en typische producten van de enogastronomische (wijn en culinaire hoogstandjes) traditie van Abruzzo is enorm. Denk maar aan: Pecorino Canestrato (een soort geitenkaas), de Ventricina, een typische worst uit Vasto, de Mortadella van Campotosto en de porchetta van Abruzzo, de zachte torrone van l’Aquila (nougat), en traditionele confettisnoepjes van Sulmona. In de dorpen Colonella, Controguerra en Torano Nuovo is het een must om de wereldberoemde wijnen, zoals de Trebbiano (wit), Montepulciano d’Abruzzo (rood) en de rosé Cerasuolo te proeven.

De stranden van de kust van Abruzzo hebben een bijzondere charme, die uniek is in het Adriatisch kustgebied. Hier vindt u de combo van de schoonheid van de antieke vissersdorpjes en op loopafstand de bergen met het karakteristieke profiel van het Gran Sasso, dat op de zee uitkijkt.

De kust van Abruzzo is 133 km lang, een afwisseling van gouden zandstranden en vredige, uitnodigende pijnboombossen.
Andere namen van badplaatsen waarvan het de moeite waard is ze te bezoeken tijdens warme zomers zijn: Giulianova, Ortona en Pescara, deze laatste met een strand dat ‘s avonds en ‘s nachts tot leven komt als één van de aantrekkelijke  uitgaansgelegenheden en waar men tevens zwemfaciliteiten vindt en het centrum van de stad, uitstekend geschikt om te shoppen.

Recent veel in het nieuws geweest, is l’Aquila, de provinciehoofdstad, een stad zwaar getroffen en getekend door de aardbeving van 2009, die zich echter rap aan het herstellen is om terug te keren naar haar oorspronkelijke schoonheid.
Een zeer historisch belangrijke en interessante stad met een exceptioneel artistiek erfgoed. Abruzzo heeft nog veel andere antieke steden die het waard zijn te bezoeken en te appreciëren zoals: Chieti, Teramo, Sulmona, Ari, Campli, Vasto en Lanciano. Het is geen toeval dat Abruzzo met 19 gemeentes vertegenwoordigd is in de lijst van mooiste dorpen van Italië. Het gebied heeft zich, vanwege de verandering van de natuurlijke omgeving, door de eeuwen heen gevormd tot een  regio, die gekenmerkt wordt door een bijzondere, karakteristieke stijl. Om wat bijzonderheden te noemen: Castelli, bij Teramo, ceramiek productiecentrum; Città Sant’Angelo, het dorpje in de buurt van Pescara met de vele kerkjes; Pescocostanzo, vastgeklampt aan de toppen van de Altopiano delle Cinquemiglia, in de provincie L’Aquila en Civiltella del Tronto met het Borbonische fort (Franse Koninklijke familie van Borbon).

Zonder twijfel zijn de toeristen erg gecharmeerd van de Ciclovia Adriatica, een meer dan 20 km lange fietsroute die parallel aan de kust ligt en de fietsers over o.a. houten bruggetjes tot aan de grens met le Marche brengt.

Er zijn dus heel veel redenen om deze prachtige en uitnodigende provincie te bezoeken!

Door te kiezen voor onze accommodaties, wordt u geïnformeerd over de mooiste routes en de mooiste bestemmingen van Abruzzo, hoe er te komen en elk detail kan nuttig zijn om optimaal te kunnen genieten van de wonderen van ons gebied.

De Anthos VakantieVilla, ondergedompeld in de natuur en de schoonheid van Abruzzo, is sinds jaar en dag bezig met de exploitatie van het gebied door de bezoeker te vergezellen op zijn/haar tocht naar de ontdekking van de onbegrensde natuurlijke, culturele en enogastronomische schatten (eten en wijn) die het te bieden heeft.

Neem contact met ons op en profiteer van de korting.SatisfactionGuaranteed

ANTHOS BIEDEN VROEGBOEK SAVE 2017-20% VOOR RESERVERINGEN MIN. 7 DAGEN ALL-INCLUSIVE KLAAR VOOR MAAND JANUARI – 20% LIST 2017

clicca Anthos

 

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

clicca Anthos